HitLine we Włoszech: targi Host Milano 2021

//HitLine we Włoszech: targi Host Milano 2021

W dniach 22-26 października odbyła się jedna z największych imprez europejskiego handlu detalicznego – targi Host Milano we Włoszech. HitLine zaprezentował przyjazdne dla otaczającego środowiska rozwiązania w dziedzinie komercyjnego sprzętu chłodniczego, przeznaczonego dla sklepów małego formatu.

23 nowości specjalistycznego sprzętu chłodniczego, a także witryny dla sprzedaży promocyjnej i okazjonalnej z uwzględnieniem specyfiki krajów europejskich, słynących z punktów spożywczych, wysp mięsnych i rybnych, oraz małych rodzinnych sklepików.Sprzęt chłodniczy został opracowany zgodnie z ostatnimi tendencjami światowego retailu: ergonomia, dostosowanie, przyjazność dla środowiska i efektywność energetyczna.

Dla odwiedzających nasze stoisko przygotowaliśmy wirtualną podróż mającą na celu zapoznanie się z naszymi nowościami.

Wystawa HOST Milano 2021

Wystawa HOST Milano 2021

Wystawa HOST Milano 2021

Wystawa HOST Milano 2021

Wystawa HOST Milano 2021

Wystawa HOST Milano 2021

Wystawa HOST Milano 2021

Wystawa HOST Milano 2021

Wystawa HOST Milano 2021

Wystawa HOST Milano 2021

Wystawa HOST Milano 2021

Wystawa HOST Milano 2021

Wystawa HOST Milano 2021

Wystawa HOST Milano 2021

Wystawa HOST Milano 2021

Wystawa HOST Milano 2021

Wystawa HOST Milano 2021

Wystawa HOST Milano 2021

Wystawa HOST Milano 2021

Wystawa HOST Milano 2021

Wystawa HOST Milano 2021

Wystawa HOST Milano 2021

Wystawa HOST Milano 2021

Wystawa HOST Milano 2021

Jedną z głównych nowości na stoisku HitLine była linia specjalistycznych lad dla ekspozycji i sprzedaży owoców morza. Wbudowany okrągły segment promocyjny dla ekspozycji i sprzedaży towaru na lodzie «Missouri promo AC 148 fish L A» pozwala podkreślić ekskluzywną grupę owoców morza. W witrynie został zamontowany obrotowy chłodzony bęben, oraz przewidziano elementy boczne służące do zmiany kąta ustawienia. Zewnętrzne powierzchnie górne wykonano z kamienia polerowanego, natomiast fronty ozdobiono naturalnym fornirem z kamienia naturalnego z oświetleniem LED. Na stoisku zaprezentowaliśmy również dwie witryny dla sprzedaży ryb na lodzie «Missouri AC 120 fish OS » z dodatkową podstawą chłodniczą i jednoczęściową szybą frontową oraz ladę samoobsługową z kaskadową ekspozycją towarów «Missouri AC 120 cascade fish self 120», jak również przedstawiliśmy moduł dla przetworów «Missouri AC 120 preserves self 092» z zakresem temperatury -8…-4℃.

Specjalistyczne witryny dla sprzedaży ryb i owoców morza Missouri AC 120 A

Specjalistyczne witryny dla sprzedaży ryb i owoców morza Missouri AC 120 A

Urządzenia impulsowe Missouri promo AC 148 fish L A

Urządzenia impulsowe Missouri promo AC 148 fish L A

Urządzenia impulsowe Missouri promo AC 148 fish L A

Urządzenia impulsowe Missouri promo AC 148 fish L A, lady chłodnicze dla sprzedaży ryb i owoców morza Missouri AC 120 fish OS A

Urządzenia impulsowe Missouri promo AC 148 fish L A, lady chłodnicze dla sprzedaży ryb i owoców morza Missouri AC 120 fish OS A

Lady chłodnicze dla sprzedaży ryb i owoców morza Missouri AC 120 fish OS A

Lady chłodnicze dla sprzedaży ryb i owoców morza Missouri AC 120 cascade fish self 120

Lady chłodnicze dla sprzedaży ryb i owoców morza Missouri AC 120 cascade fish self 120

Urządzenia do żywności mrożonej Missouri AC 120 preserves self 092

Urządzenia do żywności mrożonej Missouri AC 120 preserves self 092

Ekspozycję owoców morza uzupełnia samodzielna promo witryna «Virginia Al 110 fish self 092» z chłodzeniem statycznym i dodatkowym panelem chłodniczym. W celu zachowania  jakości i świeżości owoców morza, w witrynie zainstalowano system nawilżania. Elementy witryny wykonane są ze stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością, a blat z kamienia polerowanego.

Urządzenia impulsowe Virginia Al 110 fish self 092

Urządzenia impulsowe Virginia Al 110 fish self 092

Urządzenia impulsowe Virginia Al 110 fish self 092

Wśród eksponatów nie zabrakło również wyspy dla owoców i warzyw «Indiana eco MSV 070 MT O 130». Witryna, dzięki wysokości 1300 mm nie zasłania przestrzeni handlowej, a konkretyzuje strefy sprzedaży owoców i warzyw o dowolnej konfguracji – od prostych do okrągłych. Neutralne elementy narożne można wyposażyć zarówno w półki, jak i kosze.

Efektywna autoprezentacja owoców tropikalnych miała miejsce w nowej witrynie «Virginia AI 122 VF self 112». Opracowana na potrzeby jednej z większych sieci handlowych dopełniała asortyment Hitline w segmencie urządzeń dla sprzedaży owoców. Witrynę zdobią ręcznie tkane pnącza, a górne powierzchnie zewnętrzne wykonano z kamienia polerowanego.

Wyspa na sprzedaż warzyw i owoców Indiana eco NSV 070 O 130

Wyspa na sprzedaż warzyw i owoców Indiana eco NSV 070 O 130

Urządzenia impulsowe Virginia AI 122 VF self 112

«Virginia AK 120 deli self 097» bez wątpienia stanowi uniwersalne rozwiązanie dla sprzedaży promocyjnej. Konstrukcja gabloty przewiduje mechanizm zmiany nachylenia powierzchni górnej wraz z towarem. Pozwala to na wykorzystanie witryny zarówno w centralnej części hali, jak i jej ustawieniu przy ścianie, przy czym zawsze można zmienić kąt nachylenia ułożonego towaru.

Urządzenia impulsowe Virginia AK 120 deli self 097

Urządzenia impulsowe Virginia AK 120 deli self 097

Urządzenia impulsowe Virginia AK 120 deli self 097

Zaprezentowane zostały również szafy z przeszkleniem panoramicznymi «Kansas А4SG 078» do ekspozycji i sprzedaży serów. Statyczny układ chłodzenia w połączeniu z podwójnymi szybami wykonanymi ze szkła hartowanego i wbudowanym agregatem na propanie w maksymalnym stopniu spełnia kryteria energooszczędności. Szafy mogą być wyposażone zarówno w drzwi przesuwne, jak i wahadłowe.

Doskonałym rozwiązaniem dla małych sklepów, które, bezwątpienia, stanie się narzędziem pomocniczym w sprzedaży okazjonalnej oraz  przyczyni się do rozsądnej organizacji czasu na shopping są witryny na wino i kwiaty «Indiana eco ASV 070». Witryna z kwiatami wyposażona jest w dwa rzędy wazonów, natomiast w gablocie na wino znajdują się półki z drewnianymi uchwytami na butelki, które są ustawione poziomo pod kątem 20° oraz drewniane skrzynie.

Szafy chłodnicze Kansas А4SG 078

Szafy chłodnicze Kansas А4SG 078

Niskie regały chłodnicze Indiana eco F ASV 070 MT O 160 Indiana eco ASV 070 wine O 160

HitLine zaprezentował również doskonałe rozwiązania dla działów mięsnych. W tej strefie znalazły się witryny  «Indiana medium AV 070 meat D» z przesuwnymi drzwiami energooszczędnymi. Technologiczne rozwiązanie  jednej z witryn pozwala na pośrednie przygotowanie mięsa przed sprzedażą. Witryna posiada powierzchnię, przeznaczoną do pracy z blatem dla opracowania mięsa. Górna część kubatury przeznaczona jest do ekspozycji mięsa na hakach, a dolna to wysuwana półka z pojemnikami gastronomicznymi z mięsem lub farszem mięsnym.

Zademonstrowany został także wariant witryny «Indiana medium AV 070 MT D» dla ekspozycji i sprzedaży gotowych wyrobów mięsnych: kiełbas i mięsa wędzonego.

Dla dań mięsnych na grillu zaprezentowano moduł cieplny «Indiana medium NV 066 heat O», który dzięki ogrzewaniu elementami grzejnymi na przestrzeni ekspozycyjnej i półkach, utrzymuje wymaganą dla wędlin temperaturę.

Regały chłodnicze Indiana medium AV 070 MT D Indiana medium AV 070 meat D 210

Regały chłodnicze Indiana medium AV 070 meat D 210

Regaly termiczna Indiana medium NV 066 heat O 210

Witryna niskotemperaturowa «Alaska wall AH 100 LT С 094» z chłodzeniem statycznym i pokrywami typu push-pull na mrożone produkty mięsne.

Urządzenia do żywności mrożonej Alaska AH 100 LT C 094

Urządzenia do żywności mrożonej Alaska AH 100 LT C 094

Urządzenia do żywności mrożonej Alaska AH 100 LT C 094

Rozwiązanie z efektywnym wykorzystaniem powierzchni handlowej – system regałowy z szafą średniotemperaturową «Kansas АV 063 HMT D» w formie modułu podwieszanego.

Szafy średniotemperaturowa Kansas АV 063 HMT D 129

Szafy średniotemperaturowa Kansas АV 063 HMT D 129

Szafy średniotemperaturowa Kansas АV 063 HMT D 129