Ekscytujące i wysoce wydajne pięć dni EuroShop 2020 już za nami! Podczas tegorocznych targów Hitline zaprezentował światowemu handlowi detalicznemu 40 modeli witryn z ekologicznymi i energooszczędnymi technologiami. Ekspozycja została umieszczona na parterze dwupoziomowego stoiska. Na pierwszym znajdowała się strefa negocjacji.
Z przyjemnością zademonstrowaliśmy nasze rozwiązania i pomysły, a także produkcje urządzeń bardziej przyjaznych dla środowiska, wykorzystując czynnik chłodniczy R290.
Na naszym stoisku w koncepcyjnej strefie sklepu mięsnego Meat Zone przedstawiono urządzenia chłodnicze pracujące na czynniku chłodniczym R290 i w systemie Water Loop. System chłodzenia z zamkniętym obwodem pozwala na usunięcie nadmiaru ciepła na zewnątrz lub wykorzystanie na potrzeby sklepu.
Większość urządzeń chłodniczych, wystawianych na stoisku, została sprzedana naszemu partnerowi w Niemczech. A dzień po zakończeniu targów, niektóre urządzenia zostały zainstalowane w sklepie w Hanowerze.
Dziękujemy naszym partnerom i gościom za wysoką ocenę zaprezentowanego sprzętu oraz firmy Hitline.
Panorama 3D stoiska Hitline przed otwarciem wystawy.
Hitline zaprezentował na targach dwie zmodernizowane linie urządzeń chłodniczych «Missouri cold diamond MC 115».
W modułach dla gastronomii, sprzedaży ryb na lodzie i mrożonych produktach, zastosowaliśmy nowy mechanizm podnoszenia przedniej szyby na ukrytych podnośnikach gazowych – alternatywa dla standardowej wersji. Opcjonalnie w ladach od strony sprzedawcy ustawiono przesuwne zasłony plexi. Koncentrując się na delikatesowej grupie towarów, zaprezentowaliśmy moduł «Missouri cold diamond MC 115 accent self» z automatycznie obracającym się bębnem. W sklepie pracującym w systemie dualnym pokazaliśmy uniwersalne rozwiązanie lady- transformer «Missouri cold diamond MC 115 deli convertible». Narożny zaokrąglony moduł został wyposażony w mechanizm odchylenia przedniej szyby.
W linii wyspecjalizowanych witryn, Hitline zaprezentował:
- Lady chłodnicze przeznaczone do produktów kiszonych i pikli ze statycznym chłodzeniem «Missouri cold diamond MC 115 pickles OS А». Konstrukcja powierzchni roboczej wykonana jest ze spadami w rogach, a sama lada jest wykonana ze stali nierdzewnej;
- Lada chłodnicza do przygotowania i sprzedaży pizzy „Missouri cold diamond MC 115 pizza OS A”. Powierzchnia robocza wykonana jest z naturalnego kamienia kwarcowego na dwóch poziomach z nachyloną częścią w strefie pojemników gastronomicznych;
- Lada cukiernicza «Missouri cold diamond MC 115 patisserie OS A». W ladzie zostały powiększone półki ekspozycyjne i zastosowano nową konstrukcję prowadnic;
- Moduł grzewczy «Missouri cold diamond NC 115 heat BM OS» do utrzymywania temperatury gorących potraw. Moduł jest wyposażony w automatyczne napełnianie wodą z czujnikiem poziomu;
- Moduł grzewczy «Missouri cold diamond NC 115 grill OS» moduł z żebrowaną powierzchnią do podgrzewania gotowych produktów. Konstrukcja modułu posiada tacę do zbierania tłuszczu z systemem drenażowym;
- Lada chłodnicza do sprzedaży owoców i warzyw „Missouri cold diamond MC 115 cascade VF self A”. W dolnej przedniej części lady wbudowano dodatkową schłodzoną szufladę do przechowywania warzyw z przeznaczeniem ekspozycyjnym.
Jasnym akcentem stoiska Hitline została wyspa witryn «Missouri cold diamond island A 130 z kaskadową ekspozycją towarów i ozdobą na panelu przednim. Wyspa zachwyca futurystycznym designem, gładkimi liniami i widocznością w zakresie 360 stopni.
Dla efektywnego wykorzystania powierzchni handlowej, Hitline zaprezentował na stoisku niskotemperaturową wyspę „Indiana eco ASV”. Składającą się z regału «Indiana eco ASV 100 LT D A» z drzwiami pokrytymi folią anti-fog oraz modułu końcowego w kształcie bonety z pokrywami push-pull.
W Meat Zone zaprezentowaliśmy różne rozwiązania dla sklepów mięsnych:
- Specjalistyczne lady chłodnicze ze statycznym chłodzeniem do sprzedaży mięsa „Missouri cold diamond MC 115 crystal combi S A” i „Missouri cold diamond MC 115 meat PS 2 A” z modułem narożnym do sprzedaży mięsa na lodzie;
- Regał chłodniczy „Indiana medium AV 066 O A” o głębokości 660 mm i z przesuwanymi drzwiami;
- Szafa niskotemperaturowa „Alaska combi ST AHV 090 LT / MT A” z pokrywami push-pull, składająca się z bonety z zakresem temperaturowym -22 … -18 ° С. Zaprezentowaliśmy również modyfikację z zakresem temperaturowym + 2 … + 4 ° C;
- Rozwiązanie z efektywnym wykorzystaniem powierzchni handlowej – system regałowy z średniotemperaturową szafą „Kansas HMT A” w postaci zawieszanego modułu.
W klasie urządzeń niskotemperaturowych pokazaliśmy również ulepszone produkty z nowymi energooszczędnymi drzwiami:
- Szafa „Kansas HLT VA” z energooszczędnymi drzwiami pasywnymi, które nie zużywają energii elektrycznej do ogrzewania. Rama drzwi jest ogrzewana gorącym gazem z obwodu chłodniczego, a na szybę nakładana jest powłoka anti-fog, aby zapobiec parowaniu. Jako dodatek do szafy dostępna jest niskotemperaturowa boneta „Alaska AH 100 LT C A” ze statycznym chłodzeniem i pokrywami push-pull;
- Szafa „Alaska combi 2 AHV 110 LT D / C A”, wyposażona jest w pokrywy push-pull i panoramiczne przeszklenie dolnej części. W górnej części ustawiono drzwi z podwójnymi szybami i powłoką anti-fog.
Kolejna nowość od Hitline – linia regałów chłodniczych z agregatem własnym „Indiana MV A”, w tym «Indiana MV 080 MT D A» z drzwiami skrzydłowymi i dodatkowo opracowany moduł narożny. Urządzenia są również dostępne w wersji pod agregat zewnętrzny. Szczególnym zainteresowaniem zwiedzających cieszył się regał warzywny «Indiana MV 080 FV O A». W regale zaproponowaliśmy różne opcje ekspozycji towaru: od stojaka na którym mamy 4 rzędy dla skrzynek po wysuwane półki i kosze druciane.
Regał chłodniczy „Louisiana ULF AV 095 MT D” z bardzo niską częścią dolną i maksymalnie otwartym frontem, został wyposażony w drzwi dwufunkcyjne. Dla wygodnego uzupełnienia ekspozycji przez sprzedającego i wygodnego wyboru towarów przez kupującego, dostępne są dwa tryby pracy drzwi: skrzydłowe i przesuwne.
Dla różnych powierzchni sklepów nasza firma przedstawiła następujące promo witryny:
- Regał z trzypoziomową ekspozycją „Virginia AI 120 deli self A”. Główną zaletą regału jest maksymalna widoczność produktu;
„Indiana vision AI 125 MT D A” z czterema poziomami ekspozycji dla maksymalnej prezentacji produktu. Regał wyposażony jest w energooszczędne drzwi przesuwne; - Promowitryna z małymi wymiarami i maksymalną ekspozycją towarów „Virginia AC 103 deli self A”. Konstrukcja urządzenia pozwala na możliwość ustawienia modułów końcowych;
- „Virginia AK 100 deli self A” i „Virginia AC 120 deli self A” z przeszkleniem panoramicznym zostały przedstawione jako opcja z przesuwanymi pokrywami.
Kolejną nowością jest witryna chłodnicza do lodów miękkich «Tennessee АС 110 ice-cream PS А». Ciekawa kombinacja linii prostych i zaokrąglonych sprawia, że lada chłodnicza wyróżnia się na tle klasycznych modeli.