Dwa nowe projekty na dostawę mebli chłodniczych dla supermarketów Food Market sieci Epicenter w Kijowie i Lwowie. Realizowane projekty stały się kontynuacją wieloletniej, udanej współpracy pomiędzy Hitline i Epicenter.
Przy wejściu do supermarketów natychmiast wyróżnia się spektakularny projekt parkietów handlowych, w których wszystkie strefy są ze sobą harmonijnie połączone. Jednocześnie urządzenia chłodnicze i własne, niepowtarzalne wykończenie, które podkreśla pewną grupę towarów, są optymalnie dobrane dla każdego działu.
Dla działów gastronomicznych w supermarketach wybrano tradycyjne rozwiązania w postaci wysp gablot „Missouri MC 120 M”, które łączą sprzedaż przez sprzedawcę i samoobsługę. Brak lampy sufitowej w gablotach do oświetlenia części demonstracyjnej oraz odpowiednio dobrane oświetlenie zewnętrzne zapewniają doskonałą widoczność towaru.
W działach przygotowania świeżego sushi i pizzy zainstalowane są gabloty chłodnicze „Missouri MC 120 sushi / pizza combi”. Witryny te, podobnie jak neutralne moduły „Missouri NC 120 pan 3 L 130” i „Missouri NC 120 L 130”, wyposażone są w blaty wykonane z trwałego i przyjaznego dla środowiska sztucznego kamienia.
Promień linie gablot „Missouri MC 100 OS M IR8”, podążając za konturem sala handlowa, są instalowane w działach kulinarnych, świeżego mięsa i owoców morza. Atrakcyjną prezentację i właściwe przechowywanie świeżych ryb na lodzie gwarantuje specjalistyczna gablota „Missouri MC 100 fish OS M IR8”. Dla ułatwienia konserwacji w ciągach gablot zastosowano system odchylania przedniej szyby i montuje szyby bez dodatkowych podpór, co zapewnia doskonałą widoczność towaru.
Produkty mleczne, napoje, smakołyki, a także pakowane mięso i ryby prezentowane są w „Indiana 2 MV 080 MT D” z energooszczędnymi drzwiami.
Szeroka gama świeżych warzyw i owoców prezentowana jest w specjalistycznych gablotach „Missouri VF MC 110 VF self M” z wbudowanymi skrzyniami chłodniczymi do przechowywania zapasów. Ekspozycję uzupełnia specjalistyczna gablota „Indiana 2 MV 080 FV O” z metalowymi koszami i lustrzanymi bokami, podkreślająca świeżość i kolorystykę prezentowanych warzyw i owoców.